10 Ekim 2012 Çarşamba

YAĞLARI KARIŞTIRMAK




YAĞLARI KARIŞTIRMAK


Yağları karıştırırken yıllar önce kullanılan mavi veya kahverengi ilaç şişelerine benzer koyu renkli şişeler kullanmaya özen gösterin. Günümüzde de bu şişelerden hemen her yerde bulabilirsiniz. Bekletilmeden dolayı bozulmalarını önlemek için yağlarınızı küçük miktarlar halinde karıştırın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin ve oksitlenmelerini önlemek için kapaklarının sıkıca kapalı olduğundan emin olun.

Yeterli miktarda taşıyıcı yağı şişeye koyduktan sonra seçtiğiniz aromatik yağları da ekleyerek birbirlerine uyumlu ve orantılı bir karışım hazırlayın. Her 50ml.’lik taşıyıcı veya baz yağ için yüzde 1-2 oranında veya en fazla 18 damla aromatik yağ ekleyin. Aralarından seçim yapabileceğiniz taşıyıcı yağ çeşitleri çok fazladır ve bunları arzu ettiğiniz şekilde birbirine karıştırabilirsiniz. Taşıyıcı yağların en popüler ve en kolay bulunabilir olanlarından bazıları şunlardır:

Badem yağı: En sık kullanılan taşıyıcı yağdır. Üzüm çekirdeği yağından biraz daha yoğun olduğu için daha ekonomiktir.


Üzüm çekirdeği yağı: Çok hafiftir ve yoğunluğu az olan akışkan bir yağdır. İyileştirici özelliğe sahiptir. Ve yapışkan değildir. Bundan dolayı ellerin cilt üzerinde kolaylıkla kayabilmesini sağlar.


St John’s Wort (Sarı Kantaron) yağı: En fazla bilinen masaj yağlarından biridir. İltihap önleyici özelliği bulunur.




Avokado yağı: Yumuşatıcı, zengin içeriğe sahip ve cildi besleyici bir yağdır. Cildi kuru olanlar için mükemmel olup, yaşlı insanların yıpranmış ciltleri üzerinde kullanılması da uygundur. Diğer taşıyıcı yağlarla karıştırılabilirler.



Yerfıstığı yağı: Hala masaj amacıyla yaygın olarak kullanılan yağlardandır. Fıstık ve türevlerine alerjisi olan insan sayısının çok fazla olmasından dolayı bazılarının bu yağın kullanımına karşı çıkmasına rağmen yine de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yağı kullanan masör ve masöz, masaj yaptığı kişinin kesinlikle alerjisi olup olmadığını öğrenmelidir.



Buğday tohumu yağı: Çok zengin bir yağ türü olup, antioksidan özelliğe de sahiptir. Kişinin fazla miktarlardaki yağı birbirine karıştırmayı planladığı zamanlarda kullanılması faydalıdır. Antioksidan özelliğinden dolayı karışımın bozulmadan korunmasına da yardımcı olur.






Susam yağı: Ayurveda masajında yaygın olarak kullanılır. Ancak masaj yapılan kişinin kabuklu yemişlere ve tohumlara karşı alerjisi olabileceğine dair en ufak bir şüphe bile duyuyorsanız, mevcut olan diğer yağ seçeneklerinden birini kullanmanızı tavsiye ederiz. Eğer halihazırda kullanabileceğiniz herhangi bir yağınız yoksa zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı cilt tarafından kolaylıkla emilir ve mükemmel bir tedavi edici özelliğe sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder