YAĞLARI KARIŞTIRMAK
Yağları karıştırırken yıllar önce kullanılan mavi veya kahverengi ilaç şişelerine benzer koyu renkli şişeler kullanmaya özen gösterin. Günümüzde de bu şişelerden hemen her yerde bulabilirsiniz. Bekletilmeden dolayı bozulmalarını önlemek için yağlarınızı küçük miktarlar halinde karıştırın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin ve oksitlenmelerini önlemek için kapaklarının sıkıca kapalı olduğundan emin olun.
Yeterli miktarda taşıyıcı yağı şişeye koyduktan sonra seçtiğiniz aromatik yağları da ekleyerek birbirlerine uyumlu ve orantılı bir karışım hazırlayın. Her 50ml.’lik taşıyıcı veya baz yağ için yüzde 1-2 oranında veya en fazla 18 damla aromatik yağ ekleyin. Aralarından seçim yapabileceğiniz taşıyıcı yağ çeşitleri çok fazladır ve bunları arzu ettiğiniz şekilde birbirine karıştırabilirsiniz. Taşıyıcı yağların en popüler ve en kolay bulunabilir olanlarından bazıları şunlardır:
Badem yağı: En sık kullanılan taşıyıcı yağdır. Üzüm çekirdeği yağından biraz daha yoğun olduğu için daha ekonomiktir.
Üzüm çekirdeği yağı: Çok hafiftir ve yoğunluğu az olan akışkan bir yağdır. İyileştirici özelliğe sahiptir. Ve yapışkan değildir. Bundan dolayı ellerin cilt üzerinde kolaylıkla kayabilmesini sağlar.
St John’s Wort (Sarı Kantaron) yağı: En fazla bilinen masaj yağlarından biridir. İltihap önleyici özelliği bulunur.
Avokado yağı: Yumuşatıcı, zengin içeriğe sahip ve cildi besleyici bir yağdır. Cildi kuru olanlar için mükemmel olup, yaşlı insanların yıpranmış ciltleri üzerinde kullanılması da uygundur. Diğer taşıyıcı yağlarla karıştırılabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder